- صفحه اصلی
- آموزش
- غواصی
- شنا
- تغییرات فیزیولوژیکی بدن در
- مشخصات استخر استاندارد
- ماهیچه هایی که در شنا بکار گ
- قوانین شنا در مسابقات
- FINA فدراسیون بین المللی شنا
- شیرجه و استارت
- شنای کودکان
- رابطه مؤثر شنا با سلامت انسا
- داوران رسمی در مسابقات شنا
- خطرات شنا
- تغذیه در شنا
- تجهیزات شنا
- پزشکی و شنا
- برترین های تاریخ شنا
- انواع شنا
- معرفی کتاب
- اخبار
- ارتباط با ما
- اسامی کار آموزان ما
- پرسش های متداول
- تیم شنای آبهای آزاد کلوپ
- ثبت نام در کلاسها
- همه چیز درباره ما
- دانستنی های مفید
- اهمیت آموزش شنا در آیینه حدی
- اسناد تاریخی نام خلیج فارس
- اصول تغذیه در غواصی
- انواع ورزش های آبی
- بیماریهای شایع غواصی
- آمبولی
- نزدیک به غرق شدگی
- ناکوسا (مستی اعماق)
- مسمومیت با اکسیژن
- کمبود اکسیژن (هیپوکسی/آنوکس
- کوکتل سود و لایم
- فلج عصب صورت ناشی از باروترو
- فشار (نیتروژنه شدن)
- سرمازدگی
- سرگیجه کالریک
- بار و ترومای گوش خارجی
- بار و ترومای ناشی از فشار
- بار و ترومای گوش میانی
- بار و ترومای گوش داخلی
- اوتیت گوش خارجی
- اکسیژنه شدن
- اضطراب
- ادم ریه
- نیش و گزیدگی آبزیان
- جزایر ایرانی خلیج فارس
- قوانین فیزیک در غواصی
- غواصی و دفاع مقدس
- به یاد شهدای غواص
- معرفی کتاب
- یکی از شهدای غواص والفجر 9
- وصیت نامه یک شهید غواص
- گردان غواص لشکر 41 ثارالله کر
- فقط دریا می داند تو کجایی؟
- فضیلت شهید دریا بر سایر شهدا
- غواص یعنی مرغابی امام زمان (
- غواص ها بوی نعنا می دهند
- عملیاتهای دریایی دفاع مقدس
- شهید سمندری جانشین گردان غو
- شهید محدثی فر، فرمانده گردا
- شهید امیر نظری جانشین گردان
- سلام بر شهدای غواص
- خشم عراقی ها از موفقیت غواصا
- حماسه فاو
- 175 شهید غواص کربلای 4
- غواصی و زنان
- غواصی و شیمی
- غواصی و محیط زیست
- انواع رسوبات در اقیانوس شنا
- لاک پشت های دریایی
- کشف گونه جدید مروارید در خلی
- موجودات زنده اقیانوس ها به چ
- نگاهی به هیدرودینامیک حرکت
- کشف گونه های جدید مرجان در خ
- کوترماهیان (باراکودا)
- گاو دریایی (دوگانگ)
- گاوهای دریایی هم رو به انقرا
- پوستر
- فواید کوسه ماهی ها
- غواصی همراه با حفاظت از محیط
- Spear fishing
- باکتری های پنهان
- بیوتکنولوژی دریایی
- بلایی که زباله های دریایی بر
- تنوع زیستی در آبهای شیرین
- زنگ خطر انقراض کوسه ها در سو
- سفره ماهی
- شمشیر ماهی
- عروس دریایی
- معرفی کتاب
- غواصی و نانو
- فرهنگ اصطلاحات غواصی
- فرهنگ تصویری علائم غواصی
- دوره هاي آموزش غواصی
- رزومه آموزشی و همکاری
- غواصی فنی
- کتابخانه
- گالری
- نمونه گواهینامه های پایان د
شنا از جمله ورزش هایی است که نیاز به دوره های تمرینی سخت دارد. بطور معمول هر شناگر حرفه ای هفته ای 3-2 جلسه تمرین 6 ساعته خواهد داشت.
علاوه بر این تمرینات که در آب انجام می شود، ممکن است در برنامه تمرینی این ورزشکاران تمرینات ایروبیک از قبیل دو یا دوچرخه سواری نیز منظور شود.
از طرف دیگر مسابقات المپیک شنا عموماً بصورت دوره های 7-3 روزه انجام می شوند و در هر روز شناگران در دو نوبت صبح و عصر به رقابت می پردازند. زمان هر مسابقه بسته به نوع آن و مقدار مسافتی که باید طی شود، از 20 ثانیه تا 15 دقیقه متغیر است. در مسابقاتی غیر از مسابقات المپیک ممکن است شناگران 3-2 بار در روز و هر بار به مدت 20 دقیقه تا چند ساعت با یکدیگر به رقابت بپردازند؛ بنابراین شنا ورزشی است که با توجه به زمان و مسافت طی شده ، در آن سیستم بی هوازی و یا هوازی غالب خواهد بود.
موفقیت در شنا نیز مانند سایر رشته های ورزشی به عواملی نظیر تمرینات، ساختارهای بدنی و رژیم غذایی بستگی دارد. شناگران همانند سایر ورزشکاران نیاز به پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و متنوع از تمام گروه های غذایی دارند که از تمام فاکتورهای اساسی و لازم جهت حفظ بدن در شرایط ایده آل تمرین و مسابقه برخوردار باشد.
شناگران به سهولت بین 5000- 2000 کیلو کالری انرژی را در روز، طی تمرینات ورزشی خود مصرف می کنند که این میزان وابسته به سن، جنس، اندازه ی بدن و ساعات فعالیت ورزشی متغیر می باشد و درشت مغذی ها تامین کننده ی انرژی مورد نیاز جهت انقباض عضلانی و ماده ی اولیه در ساخت و رشد بافت های بدن هستند.
بطور کلی رژیم غذایی یک شناگر باید شامل کربوهیدرات، چربی کم و مقادیر متوسطی از پروتئین باشد.
کربوهیدرات :
کربوهیدارت اولین و مهم ترین منبع تأمین انرژی بدن در هنگام فعالیت های ورزشی می باشد. دلیل این امر سرعت سوخت و ساز آنهاست، بدان معنی که این مواد به سرعت متابولیزه شده و انرژی خود را آزاد می کنند. تولید و تداوم انرژی در حین فعالیت های شدید عضلانی به در دسترس بودن گلیکوژن عضله و قند خود بستگی دارد.
مواد غذایی کربوهیدراتی ، اولین و مهم ترین منبع تامین انرژی برای ورزشکاران هستند. مواد غذایی كربوهیدارتی شامل : انواع نان ، برنج و سایر غلات ، سیب زمینی ، ماكارونی ، كیك و شیرینی ها است.
امکان انجام تمرینات سبک، با سطح ناچیز منابع کربوهیدارتی میسر می باشد، اما تأمین انرژی مورد نیاز عضلات و حفظ توان انقباضی آنها برای انجام فعالیت های بیشتر و سنگین تر به هنگام تخلیه سوختی این منابع غیر ممکن است. براساس مطالعات باید 65- 55 درصد انرژی مورد نیاز در یک ورزشکار از کربوهیدرات تامین شود که این میزان حدود 600- 400 گرم بوده و 2400- 1500 کیلو کالری انرژی تولید می کند. در جامعه ی آمریکا میانگین مصرف کربوهیدرات 46 درصد کل انرژی است، در حالی که در کشور ما میانگین مصرف کربوهیدرات بالاتر از این حد می باشد. با این وجود برای اطمینان از دریافت مقادیر کافی کربوهیدرات بهتر است مصرف مواد غذایی نظیر نان ها، برنج، غلات آماده، ماکارونی، سیب زمینی و میوه جاتی نظیر سیب ، موز ، ا نگور و پرتقال مورد توجه قرار گیرد.
پروتئین :
بدن برای ساخت و ترمیم عضلات به پروتئین نیاز دارد. علاوه بر این ممکن است به عنوان منبع محدودی از انرژی، در فعالیت های ورزشی مورد استفاده قرار گیرند. با این وجود باید توجه داشت که دریافت بیش از حد پروتئین، منجر به ساخت عضلات بیشتر و یا قوی تر شدن عضلات نخواهد شد. بدن مقدار پروتئین مورد نیاز خود را مصرف نموده و مابقی را به چربی تبدیل می کند. توصیه می شود فقط 20 درصد از انرژی روزانه شناگران به پروتئین اختصاص داده شود.
تحقیقات انجام شده بر روی شناگران نشانگر آن است که این افراد به ازای هر کیلوگرم از وزن خود، 2 گرم پروتئین مصرف می کنند. این میزان بیش از میزان لازم جهت تامین نیازهای معمول یک ورزشکار است. لذا کمبود این ماده ی مغذی در این گروه نباید مشاهده شود. از طرف دیگر گیاهخواران از جمله افراد در معرض خطر کمبود دریافت پروتئین هستند. افراد گیاهخوار باید مقادیر بیشتری شیر و لبنیات ، آجیل ، مغزها و سویا را مصرف کنند تا نیاز آنان به پروتئین برطرف شود. البته مقادیر زیاد شیر پرچرب و مغزها ممکن است با افزایش مصرف چربی همراه باشد. لیکن به دلیل عدم مصرف گوشت قرمز که یکی از مهم ترین منابع چربی در برنامه ی غذایی است، این افراد وضعیت خطرناکی از نظر افزایش دریافت چربی نخواهند داشت.
چربی :
چربی ها سوخت خوبی برای فعالیت بدنی استقامتی دراز مدت (مثل شنا) هستند، اما این مواد در فعالیت های عضلانی سریع و با شدت زیاد، مقدار انرژی بسیار کمی آزاد می کنند که این امر به جهت کند بودن سوخت و ساز آن ها است.
از طرف دیگر یک شناگر می باید در برنامه ی غذایی معمول خود، مصرف چربی ها را در حد مورد نظر یعنی 25- 20درصد از کل انرژی حفظ نماید. مطالعات نشانگر آن است که دریافت چربی در این محدوده، عملکرد ورزشی فرد را تسهیل می کند. برای این امر می باید مصرف تخم مرغ ، کره، غذاهای سرخ کرده و مغزها (گردو، پسته و ...) را کنترل کرد.
اکثر ورزشکاران بر این باورند که چربی ها برای سلامتی بدن مفید نمی باشند و آنها را از رژیم غذایی خود حذف می کنند. اما در حقیقت در هنگام فعالیت های ورزشی، چربی ها به عنوان منابع ثانویه تولید انرژی برای ورزشکاران محسوب می شوند تا به عنوان یک منبع انرژی ایفای نقش نمایند. بنابراین ورزشکاران می توانند دریافت چربی را تا حدی محدود نمایند، اما جایز به حذف تمام چربی ها از برنامه غذای خود نمی باشند. لذا توصیه می شود حداقل 20 درصد از انرژی روزانه ی شناگران به چربی اختصاص داده شود.
پست الکترونيکي :
*مطلب :
۲) از انتشار نظراتی که فاقد محتوا بوده و صرفا انعکاس واکنشهای احساسی باشد جلوگیری خواهد شد .
۳) لطفا جهت بوجود نیامدن مسائل حقوقی از نوشتن نام مسئولین و شخصیت ها تحت هر شرایطی خودداری نمائید .
۴) لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید .